Sigurno niste znali da sjedenje pred televizorom sa svojom boljom polovicom i zajedničko gledanje filmova može biti pogubno za vašu vezu više nego li uopće možete zamisliti. Posljednje istraživanje je dokazalo ono što nam je, manje više, svima bilo poznato, a to je da muškarci i žene ne vole iste filmove.

Provedeno britansko istraživanje je pokazalo kako žene obožavaju filmove sa sretnim završetkom, dok muškarci radije gledaju filmove obilate scenama seksa i nasilja. Studija je provedena na uzorku od 2000 odraslih ljudi.

teve-zenemusk1

Televizijski psiholog i profesor Geoffrey Beattie analizirao je studiju te je izjavio: "Istraživanje je pokazalo da savršeni film mora zaintrigirat um, posebno s zanimljivim obratima, ali i s velikom dozom emocija. Filmovi su od važnosti ljudima zbog doze iskustva koje proživljavamo, bilo da se s filmom možemo poistovjetiti ili da je potpuna suprotnost od nas samih, ali nam u svakom slučaju dobro dođu kada želimo objasniti aspekte vlastitog života. Filmovi nas vode na emotivna putovanja i dopuštaju nam da proživimo emocije, kako pozitivne tako i one negativne, u okruženju vlastita doma, a kada završimo s gledanjem filma, imamo određenu dozu psihološke satisfakcije." - naglasio je profesor. 

Studija je pokazala da su se oba spola napokon uspjeli složiti oko činjenice da su zanimljivi zaplet te intrigantne priče najvažniji elementi svakog dobrog filma. Ovo je istraživanje pokazalo da ljudi jako dobro znaju što vole, a što ne vole gledati u filmovima!

 

Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te potpunu funkcionalnost Internet stranice, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies). Analitičke kolačiće Google Analytics koristimo samo uz Vašu suglasnost.
Pročitajte više Prihvaćam Odbijam