Znanstvenici tvrde kako su za sretan brak potrebne tek male promjene u ponašanju i stavovima. Stoga vam donosimo nekoliko savjeta uz koje lako možete postati jedan od onih parova koji svoj brak opisuju kao uspješan.

Samo deset minuta

Kako bi parovi uspostavili bolju povezanost preporuča se da barem jednom tjedno imaju romantičnu večeru. Ipak, ponekad je dovoljno i 10 minuta opuštenog razgovora dnevno gdje se nećete doticati pitanja djece, problema, obaveza i slično. 

brak

Razumijevanje potreba

Znanstvenici tvrde kako glavni razlog raspada brakova nisu sukobi, komunikacijski problemi ili seksualna nekompatibilnost. Glavni problem je u frustraciji zbog onoga što očekujemo u braku a nismo dobili. Stoga je potrebno imati više razumijevanja za potrebe druge osobe. 

brak1

Iskazivanje ljubavi 

Muškarci čak više od žena trebaju potvrde ljubavi, a dokazano je i da oni koji to dobivaju od svojih supruga da su dvostruko sretniji u braku.
Samo dobro

Iako nam uporno govore kako je uspjeh veze zagarantiran ako prepoznate problem i radite na njemu - to nije točno.

Najbolji način za poticanje zabave i strasti je dodavanje pozitivne energije u odnos. To ne znači da probleme treba ignorirati, ali isto tako ne treba na njih stavljati sav fokus.


 

Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te potpunu funkcionalnost Internet stranice, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies). Analitičke kolačiće Google Analytics koristimo samo uz Vašu suglasnost.
Pročitajte više Prihvaćam Odbijam