Boje, materijali, uzorci i sklad vašeg prostora za najslađe snove!
Spavaća soba je vaša oaza mira i spokoja nakon napornog dana. To je mjesto u kojem se opuštate i gdje uživate u minutama mira. Iz tih životnih i naravno estetskih razloga, soba za spavanje bi trebala biti uređena tako da miluje vaše unutarnje biće izborom boja, dekora, rasvjete i mirisa.

Naravno, ako vi niste jedini stanovnik te sobe, bitno je uskladiti se s partnerom ili pak cimerom/icom te prostoru dati ravnotežu bez da morate povući crtu po sredini prostorije. Uz nekoliko savjeta spavaću sobu pretvorite savršenim mjestom za vaše snove.

spavac2

1. Oprezno s uzorcima

Previše uzoraka bilo na zavjesama, zidovima, predmetima i namještaju stvorit će dojam kaosa u sobi ali i u vašoj glavi. Kad se probudite u toj buci za vidno polje, osjećat ćete kao da ste se ustali na krivu nogu. Zato oprezno s detaljima i uzorcima - ostavite pokoju praznu plohu za odmor u vašoj glavi.

spavac1

2. Boje za spavaću sobu

Boje prostora su po feng shui načelima izrazito bitne za psihičko stanje osobe. Ipak, iako vi trebate odabrati boju koja odgovara vama, bitno je za znati kako je teže spavati u sobi obojanoj tamnim bojama jer je svjetlo potrebno za svakodnevnu dozu energije. Boje koje su se pokazale kao izrazito smirujuće su plava, zelena i boja lavande. Ipak, bolje je ne koristiti žarke nijanse za zidove već razblaženu verziju te boje. Također, ako kombinirate nekoliko nijansi, pripazite kako ne biste pretjerali. Kao dobro rješenje pokazalo se to da tri zida sobe obojite bijelo, a jedan u nijansu po želji.

spavac3

3. Materijali

Izbjegavajte mramor, granit i keramiku za podove - već stavite drveni pod i tepih po želji. Također u spavaću sobu nemojte smjestiti brojne elektroničke naprave poput računala i televizora jer negativno zrače i narušavaju mirnoću sobe. Ako odabirete lampe izbjegavajte željezne i metalne s jakim svijetlom. Okviri za slike i stolić po mogućnosti neka također budu drveni.

 

Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te potpunu funkcionalnost Internet stranice, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies). Analitičke kolačiće Google Analytics koristimo samo uz Vašu suglasnost.
Pročitajte više Prihvaćam Odbijam