Svi znaju koliko žene obožavaju ići u kvalitetan shopping. Naravno, većina od nas voli razgledavati izloge ukoliko ima i novaca u torbici, jer čemu gledanje ako se neka lijepa suknjica ili modna stvarčica ne može isti tren i kupiti na odličnom sezonskom sniženju?! Provedeno istraživanje je pokazalo kako žene tijekom kupovine u prosjeku u svom životu potroše osam mjeseci u potrazi za sniženjima!

zene-kupnja12

Naime, anketa provedena na 4000 ispitanica pokazala je kako jedna tipična žena u prosjeku ide u shopping osam puta mjesečno provodeći 20 minuta u traženju odjeće, te da pritom ne kupi ništa barem tijekom dva odlaska u kupovinu. Samo je četiri od deset ispitanica priznalo kako osjeća uzbuđenje i sreću kada uspije kupiti nešto po povoljnoj cijeni. Svjetska studija provedena na uzorku žena u dobi od 18 do 45 godina pokazala je kako 60% žena uvijek gleda svaki novčić i osjeća se krivima ako potroše novac na sebe. Žene uvijek vole opravdati svoju kupnju. Jedna od deset ispitanica voli prikriti svoju kupnju, dok 17% njih laže o stvarnoj cijeni svome mužu ili dečku, a više od polovice žena tvrdi kako je ono što su kupile bilo na rasprodaji. Dvije trećine ispitanica je požalilo svoju kupnju, dok je 60% njih bar jednom shvatilo da joj odjeća po veličini ne odgovara.

Glavni razlog zbog kojeg žene idu u kupovinu jest da se razvesele - tako je odgovorilo njih 35%, dok je njih 30% osjetilo da zaslužuju određenu nagradu!

 

Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te potpunu funkcionalnost Internet stranice, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies). Analitičke kolačiće Google Analytics koristimo samo uz Vašu suglasnost.
Pročitajte više Prihvaćam Odbijam