Majke koje žele radije imati kćerku umjesto sina mogu poboljšati svoje šanse tako što paze na prehranu i vrijeme začeća, zaključak je provedenog istraživanja s nizozemskog sveučilišta u Maastrichtu.
Znanstvenici su otkrili kako kombinacija prave hrane i vrijeme spolnog odnosa mogu biti ključ u kreiranju spola djeteta. Trik leži u tome da se ne konzumira hrana bogata natrijem i kalijem, kao što su srdele, masline, slanina, salama, dimljeni losos, škampi, kruh i razni kolači. Umjesto toga, tebali bi se radije koncentrirati na hranu bogatu kalcijem i magnezijem, a u tu skupinu spadaju: jogurt, tvrdi sir, losos u konzervi, rabarbara, špinat, tofu, bademi, zobena kaša, brokule i naranče. Također, brazilski i indijski orasi, sve žitarice, smokve i grah bogati su magnezijem.  

djevojcica1

Znanstvenici sa Sveučilišta Maastricht tvrde da takva dijeta kod očeva neće postići nikakav željeni efekt kod odabira spola djeteta. Budućim majkama, koje žele kćerke, znanstvenici također preporučuju redovit seks, ali ne dan prije ili poslije ovulacije. Zaključak su izveli nakon provedene petogodišnje studije koja je uključivala 172 žene iz zapadne Europe u dobi između 23 i 42 godine. Žene su prethodno porodile dječake, u jednom slučaju čak četvoricu, a željele su djevojčice. Rečeno im je da izbace sol, a da dnevno pojedu najmanje pola kilograma mliječnih proizvoda. Dijeta je uključivala proizvode poput određene vrste kruha, povrća, voća, mesa, riže i paste.  

hrana_bogata_kalcijem

Iako su mnoge od ispitanica ispale iz ogleda jer se nisu pridržavale strogih pravila ishrane i termina kada da imaju seks, 21 ispitanica je izdržala do kraja, dok ih je od toga 16 porodilo djevojčice, što je iznenađujući uspjeh, skoro 80 posto!  
"Rezultati pokazuju kako dijeta i metoda tajmiranja začeća povećavaju mogućnost da će se u konačnici dobiti djevojčica - s tim da je prehrana ključni faktor!", izjavio je glasnogovornik znanstvenog tima. "Stopa uspjeha je poprilična kada se primijene obje metode." - dodao je.  Druge studije tvrde kako je sperma koja nosi ženski gen jača pa iz tog razloga može duže preživjeti od lagane i brže, ali kratkotrajnije "muške sperme", tako da bi trebalo izbjegavati seks prilikom ovulacije, jer će tada sperma s muškim genom biti dominantnija. 

trudnoca-spol1

Neki roditelji toliko žele odrediti spol djeteta da se odlučuju na izvanmateričnu oplodnju, ali kako jedan nizozemski znanstvenik kaže: "Mnogi roditelji smatraju da je to previše petljanja s tokovima prirode." Drugi se, pak, oslanjaju na stare bakine savjete da žena koja želi djevojčicu treba natjerati partnera da se okupa u vrućoj vodi ili da ispije nekoliko šalica jake kave prije snošaja. Svakako, prinova u obitelji neovisno o spolu, sreća je koju roditelji beskompromisno dijele i uživaju u svakom provedenom trenutku s djetetom.

 

Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te potpunu funkcionalnost Internet stranice, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies). Analitičke kolačiće Google Analytics koristimo samo uz Vašu suglasnost.
Pročitajte više Prihvaćam Odbijam