Kulinarski recepti

Sastojci:

- 1 kg škarpine,

- 3-4 žlice limunovog soka,

- 2 žlice Vegete mediteran
- 1 kg krumpira
- 200 g svježe crvene paprike 
- 100 g luka
- 100 g zelenih maslina
- 200 ml bijelog vina
- 3 češnja češnjaka

mirisna_skarpina

Priprema:

Ribu očistite, operite, nakapajte limunovim sokom, pospite žlicom Vegete mediteran i ostavite stajati oko pola sata. U vatrostalnu posudu na malo ulja stavite pripremljenu ribu, krumpir narezan na veće komade, narezanu crvenu papriku, luk i masline. Pomiješajte maslinovo ulje, vino, žlicu Vegete mediteran i češnjak narezan na listiće, pa time prelijte povrće i ribu.
Pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 40 minuta.

Dobar tek želi Vam www.svijet-ljepote.hr!

Sastojci:

 
Sadržaj:
 
- 250 grama seitana
- glavica brokule
- 10 prokulica
- jedna velika mrkva
- žličica sezamovog ulja
- žličica curryja
- češanj češnjaka
- žličica umaka od soje
- malo paprike u prahuSadržaj:
- 250 grama seitana
- glavica brokule
- 10 prokulica
- jedna velika mrkva
- žličica sezamovog ulja
- žličica curryja
- češanj češnjaka
- žličica umaka od soje
- malo paprike u prahu
seitan-za-tekst
Priprema:
Seitan isjecite na veće kocke i pomiješajte sa curryjem, sitno sjeckanim bijelim lukom, uljem sesama, umakom od soje i paprikom te ostavite da stoji u frižideru oko dva sata. 
Brokulu iscjepkajte na cvjetove, a mrkvu isjecite na deblje kolutove. U lonac stavite vodu, posolite i stavite na vatru. Kada proključa stavite mrkvu i kuhajte oko 3 minute. Zatim dodajte prokulice i kuhajte još 2 minute, a nakon toga stavite brokulu i sve zajedno kuhajte jednu minutu.

mrkva2-za-tekst
Procjedite povrće, a vodu koja vam je ostala od kuhanja možete upotrijebiti za juhu. Povrće ohladite, a seitan izvadite iz frižidera. Na drvene štapiće nižite mrkvu, prokulicu, seitan, brokulu i tako redom. Na tavi zagrijte par žlica sesamovog ulja i stavite ražnjiće da se prže oko 10 minuta uz povremeno okretanje.

Dobar tek želi Vam www.svijet-ljepote.hr!

Sastojci:
- 275 g čokolade,
- 1 žlica šećera u prahu,
- 2 žlice ruma,
- 3 jaja,
- 200 ml slatkog vrhnja

mousse_od_cokolade1


Priprema:

Rastopite čokoladu u zdjeli nad vodenom parom. Nakon što je otopite maknite je s izvora topline, te dodajte šećer u prahu, rum i žutanjak pa malo promiksajte. Istucite bjelanjke dok ne postanu čvrsti, pa isto učinite i sa slatkim vrhnjem. Ukoliko želite ukrasiti mousse odvojite 4 žlice tučenog vrhnja za dekoraciju, a ostatak umiješajte u čokoladu. Na kraju oprezno umiješajte i snijeg od bjelanjaka. Mousse rasporedite u 4 zdjelice i stavite hladiti 1-2 sata.
Dobar tek želi Vam www.svijet-ljepote.hr!

Sastojci:

- 300 g mljevene junetine
- 300 g krumpira
- 200 g ribanog sira
- 1 glavica luka
- 2 češnja bijelog luka
- 2 svježe rajčice
- sol i biber
- mljevena crvena paprika
- 1/2 žličice origana
- ulje
- malo peršina

Priprema:

Ogulite krumpire, izrežite ih na kocke i stavite kuhati. Nakon što se krumpir skuhao malo ga posolite i napravite pire, te ostavite sa strane. Prodinstajte crveni i bijeli luk, dodajte meso i začine. Nakon otprilike 15 minuta dodajte isjeckanu rajčicu. Ostavite da se krčka, a ako je pregusto dodajte malo vode. 

Mljeveno meso istresite u vatrostalnu posudu i poravnajte. U pire krumpir umiješajte peršin i raspodijelite po mesu. Zatim musaku posipajte ribanim sirom i potom pecite u pećnici oko 20-25 minuta na temperaturi od 200 stupnjeva.
Dobar tek želi Vam www.svijet-ljepote.hr!

 

 Sastojci:
- 1 l vode
- 1 velika glavica brokule ili 5 manjih
- 1 žlica vegete
- 2 žlice vrhnja za kuhanje

Priprema:
Odstranite najdeblji dio stabljike brokule, a cvjetiće s tanjim stabljikama i lišćem stavite kuhati 15 minuta u litru vode kojoj ste dodali jednu žlicu vegete.
Zatim brokulu izvadite, izmiksajte je i vratite u vodu. Potom dodajte dvije žlice vrhnja za kuhanje i još malo prokuhajte.
Ne trebate dodatno soliti jer ste dodali vegetu!
Dobar tek želi Vam www.svijet-ljepote.hr!

 

 

Gastro recepti jesen 4 PATKA SOUS VIDE S KRUŠKOM UZ GLAZIRANE MAHUNE U ACCETU OD KRUŠKE

Sastojci:
1 pačja prsa
1 kruška
80g mahuna (zelenih)
2 badema
5g bučinih sjemenki
mladi luk
1,5dcl Martini Bianco

Priprema:
Patku zapečemo na tavi s obje strane te nakon toga u pećnici na 180 stupnjeva. Mahune glaziramo na accetu balsamicu od kruške. Krušku prethodno kuhamo u sous vide s martnijem. Kada serviramo, mahune posipamo bademima i bučinim košticama te mladim lukom. Krušku prerežemo na pola i takvu je serviramo.

Sastojci:
- 6 jaja,
- sol, 
- muškatni oraščić,
- 500 g rajčica, 
- 1 glavica luka,
- 4 žlice ulja,
- papar,
- 3 žlice višnjevače,
- peršin

milanski_omlet1

Priprema:
Izmutite jaja, sol i muškatni oraščić. Ogulite koru od rajčice i narežete je na kriške. Na ulju prvo propržite luk, zatim dodate rajčicu i pržite je neko vrijeme na jakoj  vatri. Rajčicu posolite i popaprite, zatim je prelite višnjevačom. Nakon par minuta dodajte jaja. Omlet više puta dignemo vilicom, da bi provjerili da je gotov. Za kraj, na omlet pospemo nasjeckani peršin. Kao prilog ponudite kuhani krumpir i zelenu salatu.
Dobar tek želi Vam www.svijet-ljepote.hr!

 

Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te potpunu funkcionalnost Internet stranice, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies). Analitičke kolačiće Google Analytics koristimo samo uz Vašu suglasnost.
Pročitajte više Prihvaćam Odbijam