Sastojci:
- 1 kg škarpine,
- 3-4 žlice limunovog soka,
- 2 žlice Vegete mediteran
- 1 kg krumpira
- 200 g svježe crvene paprike
- 100 g luka
- 100 g zelenih maslina
- 200 ml bijelog vina
- 3 češnja češnjaka
Priprema:
Ribu očistite, operite, nakapajte limunovim sokom, pospite žlicom Vegete mediteran i ostavite stajati oko pola sata. U vatrostalnu posudu na malo ulja stavite pripremljenu ribu, krumpir narezan na veće komade, narezanu crvenu papriku, luk i masline. Pomiješajte maslinovo ulje, vino, žlicu Vegete mediteran i češnjak narezan na listiće, pa time prelijte povrće i ribu.
Pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 40 minuta.
Dobar tek želi Vam www.svijet-ljepote.hr!
Sastojci:
Dobar tek želi Vam www.svijet-ljepote.hr!
Sastojci:
- 275 g čokolade,
- 1 žlica šećera u prahu,
- 2 žlice ruma,
- 3 jaja,
- 200 ml slatkog vrhnja
Priprema:
Rastopite čokoladu u zdjeli nad vodenom parom. Nakon što je otopite maknite je s izvora topline, te dodajte šećer u prahu, rum i žutanjak pa malo promiksajte. Istucite bjelanjke dok ne postanu čvrsti, pa isto učinite i sa slatkim vrhnjem. Ukoliko želite ukrasiti mousse odvojite 4 žlice tučenog vrhnja za dekoraciju, a ostatak umiješajte u čokoladu. Na kraju oprezno umiješajte i snijeg od bjelanjaka. Mousse rasporedite u 4 zdjelice i stavite hladiti 1-2 sata.
Dobar tek želi Vam www.svijet-ljepote.hr!
Sastojci:
- 300 g mljevene junetine
- 300 g krumpira
- 200 g ribanog sira
- 1 glavica luka
- 2 češnja bijelog luka
- 2 svježe rajčice
- sol i biber
- mljevena crvena paprika
- 1/2 žličice origana
- ulje
- malo peršina
Priprema:
Ogulite krumpire, izrežite ih na kocke i stavite kuhati. Nakon što se krumpir skuhao malo ga posolite i napravite pire, te ostavite sa strane. Prodinstajte crveni i bijeli luk, dodajte meso i začine. Nakon otprilike 15 minuta dodajte isjeckanu rajčicu. Ostavite da se krčka, a ako je pregusto dodajte malo vode.
Mljeveno meso istresite u vatrostalnu posudu i poravnajte. U pire krumpir umiješajte peršin i raspodijelite po mesu. Zatim musaku posipajte ribanim sirom i potom pecite u pećnici oko 20-25 minuta na temperaturi od 200 stupnjeva.
Dobar tek želi Vam www.svijet-ljepote.hr!
Sastojci:
- 1 l vode
- 1 velika glavica brokule ili 5 manjih
- 1 žlica vegete
- 2 žlice vrhnja za kuhanje
Priprema:
Odstranite najdeblji dio stabljike brokule, a cvjetiće s tanjim stabljikama i lišćem stavite kuhati 15 minuta u litru vode kojoj ste dodali jednu žlicu vegete.
Zatim brokulu izvadite, izmiksajte je i vratite u vodu. Potom dodajte dvije žlice vrhnja za kuhanje i još malo prokuhajte.
Ne trebate dodatno soliti jer ste dodali vegetu!
Dobar tek želi Vam www.svijet-ljepote.hr!
Sastojci:
1 pačja prsa
1 kruška
80g mahuna (zelenih)
2 badema
5g bučinih sjemenki
mladi luk
1,5dcl Martini Bianco
Priprema:
Patku zapečemo na tavi s obje strane te nakon toga u pećnici na 180 stupnjeva. Mahune glaziramo na accetu balsamicu od kruške. Krušku prethodno kuhamo u sous vide s martnijem. Kada serviramo, mahune posipamo bademima i bučinim košticama te mladim lukom. Krušku prerežemo na pola i takvu je serviramo.
Sastojci:
- 6 jaja,
- sol,
- muškatni oraščić,
- 500 g rajčica,
- 1 glavica luka,
- 4 žlice ulja,
- papar,
- 3 žlice višnjevače,
- peršin
Priprema:
Izmutite jaja, sol i muškatni oraščić. Ogulite koru od rajčice i narežete je na kriške. Na ulju prvo propržite luk, zatim dodate rajčicu i pržite je neko vrijeme na jakoj vatri. Rajčicu posolite i popaprite, zatim je prelite višnjevačom. Nakon par minuta dodajte jaja. Omlet više puta dignemo vilicom, da bi provjerili da je gotov. Za kraj, na omlet pospemo nasjeckani peršin. Kao prilog ponudite kuhani krumpir i zelenu salatu.
Dobar tek želi Vam www.svijet-ljepote.hr!