Kulinarski recepti

Sastojci:
- 1 žlica maslinovog ulja,
- 2 luka,
- 1 celer,
- 1 žličica slatke paprike,
- 3 manja krumpira,
- 2 pasternjaka,
- 2 mrkve,
- 375 ml pilećeg temeljca,
- 1,25 l vode,
- 100 g kuskusa,
- 2 žlice peršina

zimska_juha1

Priprema :
Zagrijte maslinovo ulje u loncu i dodajte luk, celer, češnjak, papriku i pirjajte dok luk ne omekša. Nakon toga dodajte krumpir, pasternjak, mrkvu, pileći temeljac i vodu. Pustite da prokuha još 1 sat ili dok povrće ne omekša.Pred kraj stavite kuskus i peršin te kuhajte dvije minute ili dok kuskus ne omekša. Juha će vas zasigurno ugrijati u ovim hladnim zimskim danima, a i savršeno je uvod u ukusno glavno jelo po vašem odabiru!
Dobar tek želi vam www.svijet-ljepote.hr!

Sastojci:
- 2 šalice glatkog brašna,
- pola žličice sode bikarbone,
- pola žličice morske soli,
- 3/4 šalice otopljenog maslaca,
- 1 šalica smeđeg šećera,
- pola šalice kristalnog šećera,
- 1 žlica ekstrakta vanilije,
- 1 jaje,
- 1 žutanjak,
- 2 šalice čokoladnih mrvica

cokoladni_keksi

Priprema:

Ugrijte pećnicu na 160°C i stavite papir za pečenje u pleh. U jednu zdjelu prosijte brašna, dodajte sol i sodu bikarbonu , a u drugoj zdjeli pomiješajte smeđi i kristalni šećer, otopljeni maslac, jaje i žutanjak, te domaći ekstrat vanilije. Miješajte dok ne postane kremasto. Dodajte ostatak brašna i pomješajte da se svi sastojci dobro povežu. Na kraju dodajte čokoladne suzice ili mrvice te žličicom stavljajte smjesu na pleh i pecite oko 15 minuta. Čokoladni keksi idealan su dodatak uz topli čaj ili čokoladu.
Dobar tek želi Vam www.svijet-ljepote.hr!


PORTO - GROŽĐE I KLINČIĆ
Sastojci (za 2 litre):
1 limun
1 l crvenog porta
1 l soka od grožđa
2 štangice cimeta
6 klinčića
5 žlica smeđeg šećera
8 žlica grožđica

BOZICNI PUNC

Priprema:

Limun oprati vrućom vodom i izrezati na ploške; ploške limuna zajedno s portom, sokom od grožđa, štangicom cimeta i klinčićem staviti u lonac i na laganoj vatri zakuhati. Smeđim šećerom zasladiti i pustiti da se arome razviju, zatim procijediti, te u čaše staviti po malo grožđica i zaliti punčom.

2018. She Pandoro 1

Pandoro je tradicionalni talijanski slatki kruh.

Englezi već tradicionalno ovaj slatki i zdravi desert pripremaju za Božićno slavlje!

Sastojci za 12 pogačica:

- pizza tijesto

- mladi sir 225 g

- naribana mozzarella 100 

- naribani parmezan 55 g

- ricotta sir 125 g

- sjeckani peršin 10 g

- maslac 115 g

- 6 češnjaka luka

- 1 čajna žličica crvene paprike

 

Priprema:

Podijeliti pizza tijesto na 12 jednakih loptica, razvaljati ih i napraviti pogačice. Poredati ih uz rub okrugle posude za pečenje, prekriti i pustiti da odstoji 30 minuta na sobnoj temepraturi. U sredini posude za pečenje rasporediti nadjev od sira i češnjaka, zatim rastopiti maslac te dodati češnjak i luk. Potom premazati pogačice, nakon toga ih posuti ribanim parmezanom te 20 minta peći na temperaturi 200°C.

GARLIC AND CHEESE PIZZA DIP

Sastojci:

Prhko tijesto
125g maslaca
85g šećera u prahu
30g bademovog brašna
200g glatkog brašna
50g jaja

Krema od limuna
150g limun soka + korica od 2 limuna
120g maslaca
20g šećera (sve skupa zagrijavati na laganoj vatri da se otopi)
6 jaja
9 žutanjka (razraditi lagano skupa i dodavati zagrijanu tekućinu limuna i maslaca postepeno u jaja, temperirati i spojiti skupa. Vratit u posudu i lagano zagrijavati do kad se ne zgusne smjesa. Slučajno ne dozvoliti vrenje jer će jaja koagulirati!)

Gastro recepti jesen 6 TART OD LIMUNA S MERINGOM

Meringa
60g bjelanjaka
60g kristal šećera
30g šećera u prahu

Prvo miksati bjelanjke pjenasto te dodavati postepeno šećer u prahu. Kad dobijemo staklenastu gustu smjesu, dodati ručno šećer u prahu i lagano ručno umiješati.

Priprema:
Prhko tijesto zamijesiti, razvaljati i peći na 165°C sedam minuta, zatim premazati u unutrašnjost bjelanjkom (lagano umućenim) te staviti još 2 minute u pećnicu. Kremu od limuna preliti u malo ohlađeno tijesto, pravilno rasporediti te staviti u pećnicu (200°C) na gornju rešetku blizu grijača i ostaviti lagano otvorenu par minuta dok ne dobijemo zlatnu površinu. Staviti meringu prije serviranja.

Sastojci:

- 200 g mljevene piletine

- 50 g dimsi sira

- 250 g krušnih mrvica

- 100 g pohanog luka (kolutići)

- ulje

- papar

- majčina dušica

- mažuran

- smjesa za paniranje

- jaja

- brašno

- sezamove sjemenka

Priprema:

Mljevenu piletinu začiniti te napraviti male polpetice (6 u porciji), u koje zatim stavljamo po 1 kockicu dimsija i oblikujemo male okruglice. Potom ih paniramo (brašno-jaja-krušne mrvice) te prižimo u dubokom ulju. Ocijedimo na kuhinjskom papiru i serviramo s prženim lukom i umacima po želji, uz miješanu salatu.

POHANE OKRUGLICE OD PILETINE PUNJENE DIMSI SIROM

 

Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te potpunu funkcionalnost Internet stranice, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies). Analitičke kolačiće Google Analytics koristimo samo uz Vašu suglasnost.
Pročitajte više Prihvaćam Odbijam