Sastojci:
100 g mrkve
200 g celera
200 g luka
1 kg telećih obraza 
sol, papar
7 žlica ulja
20 g maslaca
1 lovorov list

1 češanj češnjaka
1 žlica koncentrat rajčice
300 ml crvenog vina
300 ml telećeg temeljca

PIRJANI TELECI OBRAZI

Priprema:

Mrkvu, celer i luk narezati na kockice, a obraze obrisati papirom i posoliti

Tri žlice ulja zagrijati u loncu te meso zapeći 5 do 10 minuta; zatim izvaditi iz lonca, izliti ulje te ponovno staviti svježe ulje i maslac; luk zapeći 3 do 4 minute, dodati mrkvu i celer te još 5 minuta peći. Dodati lovorov list, meso i češnjak, te zatim još malo zapeći; koncentrat rajčice dodati pod stalnim miješanjem i malo zapeći, te zaliti sa 150 ml vina i reducirati, a ostatak vina dodati i ponovno reducirati, te zatim zaliti temeljcem i vodom da se pokrije masa. Pokriti lonac, zagrijati pećnicu na 160 stupnjeva i staviti da se lagano pirja 90 minuta. Dok se pirja, meso je potrebno bar jednom okrenuti. Izvaditi iz pećnice, ostaviti da miruje 15-tak minuta i servirati.