Sastojci:

Podloga:
50 g knackebrot 
50 g lješnjaka
100 g maslaca

Krema:
150 g rukole
200 ml jogurta
8 žlica limunovog soka
5 listića želatine
200 ml vrhnja za kuhanje
175 g svježeg sira

Pesto od lješnjaka:

2 češanja češnjaka
70 g lješnjaka
20 g peršina
½ žlice korice od limuna
2 žlice parmezana
7 žlica maslinovog ulja

TORTICA OD SVJEZEG SIRA S LJESNJACIMA

Priprema:
Pripremite jednu dasku koja vam stane u frižider i presvucite je prozirnom folijom, stavite na nju četiri ringa od 4 cm promjera i 6 cm visine. Za podlogu knackebrot i lješnjake grubo usitnite i stavite u malu vrećicu i zatim sa valjkom za tijesto dodatno usitnite. Rastopite maslac i dodajte ga u masu, zatim podijelite masu u forme i stisnite dobro te pustite da se ohladi nekih sat vremena.
Rukolu očistiti i ostaviti 50 g za ukras, ostatak rukole obariti u vrućoj slanoj vodi, zatim ocijediti i ohladiti te narezati u grubo i pomiješati sa tri žlice jogurta i četiri žlice limunovog soka.

Djelomična naoblaka

22°C

Zagreb

Djelomična naoblaka

Vjetar: 17.70 km/h

  • 21 .08. 2018

    Pretežno oblačno 23°C 17°C

  • 22 .08. 2018

    Sunčano 23°C 12°C

Horoskop

Kulinarski recepti