Sastojci:

-  500 g cvjetače,

-  200 g poriluka,

-  1 vezica peršina,
- 100 ml vrhnja za kuhanje,
- 100 g mrkve,
- 2 žličice gusnella,
- 1 žlica Vegete,
-naribani muškatni oraščić
- 20 g maslaca

juha

Priprema:

Cvjetaču, mrkvu i poriluk narežite na veće komade i stavite kuhati u posoljenu kipuću vodu. Kuhajte 15 minuta i pred kraj dodajte peršin. Povrće ocijedite i još toplo usitnite u električnoj sjeckalici, dodavajući malo tople vode u kojoj se kuhalo povrće. Usitnjenom povrću dodajte oko 700 ml vode, Vegetu, muškatni oraščić, maslac i kratko prokuhajte. Vrhnje pomiješajte s Gussnelom, umiješajte u juhu i kratko prokuhajte. Juhu poslužite s kockicama popečenog kruha.

Dobar tek želi Vam www.svijet-ljepote.hr!

Oblačno

20°C

Zagreb

Oblačno

Vjetar: 22.53 km/h

  • 24 .06. 2017

    Rain 20°C 16°C

  • 25 .06. 2017

    Pretežno oblačno 25°C 15°C

Horoskop

Kulinarski recepti