Sastojci:
- 1 kg škarpine,
- 3-4 žlice limunovog soka,
- 2 žlice Vegete mediteran
- 1 kg krumpira
- 200 g svježe crvene paprike
- 100 g luka
- 100 g zelenih maslina
- 200 ml bijelog vina
- 3 češnja češnjaka
Priprema:
Ribu očistite, operite, nakapajte limunovim sokom, pospite žlicom Vegete mediteran i ostavite stajati oko pola sata. U vatrostalnu posudu na malo ulja stavite pripremljenu ribu, krumpir narezan na veće komade, narezanu crvenu papriku, luk i masline. Pomiješajte maslinovo ulje, vino, žlicu Vegete mediteran i češnjak narezan na listiće, pa time prelijte povrće i ribu.
Pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 40 minuta.
Dobar tek želi Vam www.svijet-ljepote.hr!