Sastojci za biskvit:

- 1 ½ čaša šećera
- 5 žlica pekmeza (po izboru)
- 3 žlice ulja
- 1 ½ čaša mlijeka
- 2 ½  čaše glatkog brašna
- 1 žlica sode bikarbone
- 1 žlica dodatka za medenjake

medene_kocke

Priprema:

Šećer i pekmez dobro izmiješajte te u to postepeno dodajte druge sastojke. Pola smjese stavite u tepsiju da se zapeče. Za to vrijeme rastopite 10 dkg čokolade i izmješajte je sa pet žlica pekmeza, zatim premažite na zapečeni dio i prelijte drugim dijelom smjese te vratite u pećnicu da se kolač ispeče do kraja. Nakon što je gotov, prelijte ga glazurom: 10 dkg čokolade rastopite i dodajte 2 žlice glatkog brašna i 1 ½ žlicu masti, nakon što prokuha, dodajte 1 žlicu ulja.

Napomena: pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva, a tepsiju premažite tankim slojem masti ili ju pouljite, te pospite brašnom kako se biskvit ne bi zalijepio. Za čašu koristite one od jogurta ili vrhnja!
Dobar tek želi Vam www.svijet-ljepote.hr!
Maslac izmiješajte sa šećerom. Dodajte suhe grožđice, brusnice, bademe, brašno pomiješano s praškom za pecivo, krušne mrvice, sol, konjak, sok i naribanu koricu limuna, pa sve promiješajte.
Jaja razmutite, dodajte pripremljenoj smjesi i sve dobro promiješajte. Smjesu ostavite da odstoji 2-3 sata na hladnom mjestu.
Kalupe premažite maslacem, punite ohlađenom smjesom, pa ih stavite u vodenu kupelj i pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C 45-60 minuta. Puding dobro ohladite u kalupima.
Posluživanje
Ohlađeni puding izvadite iz kalupa i poslužite na desertnim tanjurićima uz čaj.

 

Kiša

12°C

Zagreb

Kiša

Vjetar: 22.53 km/h

  • 21 .09. 2017

    Rain 12°C 10°C

  • 22 .09. 2017

    Mjestimični pljuskovi 15°C 10°C

Horoskop

Kulinarski recepti