Sastojci:
- 150 g graha

- maslinovo ulje
- 50 g luka
- 1 celer
- 100 g mrkve
- 250 g rajčice
- režanj češnjaka
- 150 g tikvica
- 60 g  leće
- mljevena crvena paprika
- Vegeta
- papar i sol po želji
- 700 dl vode

varivo

Priprema:

Grah koji ste prethodno namočili kuhajte u posoljenoj vodi. Na maslinovom ulju dodajte narezanog luka i celera te popržite. Dodajte češnjak, nasjeckanu mrkvu i oguljenu rajčicu na kockice te sve zajedno pirjajte na laganoj vatri. Tikvice koje ste prethodno narezali na sitne komadiće, dodajte zajedno s lećom i kuhanim grahom. Po želji začinite vegetom, mljevenom crvenom papriom i zalijte vodom te nastavite kuhati još 20-ak minuta.

Dobar tek želi Vam www.svijet-ljepote.hr!

 

Maslac izmiješajte sa šećerom. Dodajte suhe grožđice, brusnice, bademe, brašno pomiješano s praškom za pecivo, krušne mrvice, sol, konjak, sok i naribanu koricu limuna, pa sve promiješajte.
Jaja razmutite, dodajte pripremljenoj smjesi i sve dobro promiješajte. Smjesu ostavite da odstoji 2-3 sata na hladnom mjestu.
Kalupe premažite maslacem, punite ohlađenom smjesom, pa ih stavite u vodenu kupelj i pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C 45-60 minuta. Puding dobro ohladite u kalupima.
Posluživanje
Ohlađeni puding izvadite iz kalupa i poslužite na desertnim tanjurićima uz čaj.