Kulinarski recepti

Sastojci:

- 300 g mljevene junetine
- 300 g krumpira
- 200 g ribanog sira
- 1 glavica luka
- 2 češnja bijelog luka
- 2 svježe rajčice
- sol i biber
- mljevena crvena paprika
- 1/2 žličice origana
- ulje
- malo peršina

Priprema:

Ogulite krumpire, izrežite ih na kocke i stavite kuhati. Nakon što se krumpir skuhao malo ga posolite i napravite pire, te ostavite sa strane. Prodinstajte crveni i bijeli luk, dodajte meso i začine. Nakon otprilike 15 minuta dodajte isjeckanu rajčicu. Ostavite da se krčka, a ako je pregusto dodajte malo vode. 

Mljeveno meso istresite u vatrostalnu posudu i poravnajte. U pire krumpir umiješajte peršin i raspodijelite po mesu. Zatim musaku posipajte ribanim sirom i potom pecite u pećnici oko 20-25 minuta na temperaturi od 200 stupnjeva.
Dobar tek želi Vam www.svijet-ljepote.hr!

 

Sastojci:
- 1 žlica maslinovog ulja,
- 2 luka,
- 1 celer,
- 1 žličica slatke paprike,
- 3 manja krumpira,
- 2 pasternjaka,
- 2 mrkve,
- 375 ml pilećeg temeljca,
- 1,25 l vode,
- 100 g kuskusa,
- 2 žlice peršina

zimska_juha1

Priprema :
Zagrijte maslinovo ulje u loncu i dodajte luk, celer, češnjak, papriku i pirjajte dok luk ne omekša. Nakon toga dodajte krumpir, pasternjak, mrkvu, pileći temeljac i vodu. Pustite da prokuha još 1 sat ili dok povrće ne omekša.Pred kraj stavite kuskus i peršin te kuhajte dvije minute ili dok kuskus ne omekša. Juha će vas zasigurno ugrijati u ovim hladnim zimskim danima, a i savršeno je uvod u ukusno glavno jelo po vašem odabiru!
Dobar tek želi vam www.svijet-ljepote.hr!

Sastojci:
- 2 šalice glatkog brašna,
- pola žličice sode bikarbone,
- pola žličice morske soli,
- 3/4 šalice otopljenog maslaca,
- 1 šalica smeđeg šećera,
- pola šalice kristalnog šećera,
- 1 žlica ekstrakta vanilije,
- 1 jaje,
- 1 žutanjak,
- 2 šalice čokoladnih mrvica

cokoladni_keksi

Priprema:

Ugrijte pećnicu na 160°C i stavite papir za pečenje u pleh. U jednu zdjelu prosijte brašna, dodajte sol i sodu bikarbonu , a u drugoj zdjeli pomiješajte smeđi i kristalni šećer, otopljeni maslac, jaje i žutanjak, te domaći ekstrat vanilije. Miješajte dok ne postane kremasto. Dodajte ostatak brašna i pomješajte da se svi sastojci dobro povežu. Na kraju dodajte čokoladne suzice ili mrvice te žličicom stavljajte smjesu na pleh i pecite oko 15 minuta. Čokoladni keksi idealan su dodatak uz topli čaj ili čokoladu.
Dobar tek želi Vam www.svijet-ljepote.hr!


2018. She Pandoro 1

Pandoro je tradicionalni talijanski slatki kruh.

Englezi već tradicionalno ovaj slatki i zdravi desert pripremaju za Božićno slavlje!

PORTO - GROŽĐE I KLINČIĆ
Sastojci (za 2 litre):
1 limun
1 l crvenog porta
1 l soka od grožđa
2 štangice cimeta
6 klinčića
5 žlica smeđeg šećera
8 žlica grožđica

BOZICNI PUNC

Priprema:

Limun oprati vrućom vodom i izrezati na ploške; ploške limuna zajedno s portom, sokom od grožđa, štangicom cimeta i klinčićem staviti u lonac i na laganoj vatri zakuhati. Smeđim šećerom zasladiti i pustiti da se arome razviju, zatim procijediti, te u čaše staviti po malo grožđica i zaliti punčom.

Slanina i poriluk u ovoj kombinaciji odlični su zalogajčići za večeru ili kada vam dođu gosti. Za pripremu će vam trebati oko 45 minuta. Ako nemate Gaudu, stavite neki drugi sir.

Sastojci:

300 g slanine
3 poriluka
2 dl mlijeka
1 1/2 šalica vrhnja za kuhanje
2 jaja
2 žumanjka
2 žlice timijana
žličica soli
1/2 žličice papra
1/4 žličice muškatnog oraščića

Tijesto:

100 g gaude
šalica brašna
prstohvat soli
80 g maslaca
jaje
3 žlice vode

recept 1-1

Priprema:

Ispržite slaninu na tavi bez masnoće. Stavite je na papirnate ručnike i ocijedite 2/3 masnoće. Na ostatku masnoće pirjajte poriluk narezan na tanke kolutiće dok ne omekša pa maknite s vatre. U zdjeli pomiješajte mlijeko, vrhnje za kuhanje, jaja, žumanjke i začine te dodajte poriluk i nasjeckanu slaninu. U multipraktiku izmiksajte sir, dodajte brašno i sol i pulsirajte dok sir ne postane sitan. Dodajte omekšali maslac i miksajte dok smjesa ne postane slična krušnim mrvicama. lzvadite smjesu u zdjelu i dodajte jaje i dvije do tri žlice vode te zamijesite rukama u tijesto. Razvaljajte ga na pobrašnjenjoj površini i podijelite na dva dijela. Rastanjite jedan dio i izrežite čašama. Isto napravite i s ostatkom tijesta. Tijesto utisnite u namašćeni kalup od muffina, nadjenite i pecite oko 25 minuta na 200°C.

Dobar tek!

Autor: Skuhatćute

Izvor: 24sata.hr

Gastro recepti jesen 3 JESENSKA SALATA OD BUČE

Sastojci:
200g buče (1 kriška)
1 šljiva
1 vrganj
1 orah
40g kozjeg sira
50g mlade salate

Priprema:
Buču narežemo na kriške i pečemo u pećnici 25 minuta na 180 stupnjeva. Serviramo uz mladu salatu, s kozjim sirom, vrganjem, bademima, orasima i šljivama.

 

Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te potpunu funkcionalnost Internet stranice, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies). Analitičke kolačiće Google Analytics koristimo samo uz Vašu suglasnost.
Pročitajte više Prihvaćam Odbijam