Neupitno je istaknuti da svi mi želimo imati čvrstu, sjajnu i naravno bujnu volumeniziranu kosu, ali vječno je pitanje kako to postići. S obzirom na to da stručnjaci uvijek tvrde kako je važno prvo započeti promjene iznutra, savjetujemo vam par trikova kojima ćete zasigurno povećatii volumen svoje kose.

Vrlo važan faktor u postizanju volumena jest šampon. Neki sastojci poput proteina mogu gotovo udvostručiti bujnost vaše kose. Drugi sastojak koji biste trebali tražiti u šamponima su vitamini skupine B, posebno B3. Kosu pokušajte što više ispirati hladnom vodom jer, osim što ćete dobiti bujnost, hladna voda daje prirodni sjaj kosi.

Za punoću kose frizeri tvrde da je najbolje zaboraviti na sušilo za kosu i preporučuju stari trik spavanja s mokrom kosom u ručniku. Operite kosu neposredno prije spavanja, dobro je prosušite ručnikom i otiđite na spavanje kose omotane u ručnik. Ujutro će kosa biti znatno punija nego nakon sušenja.

bujna_kosa_tekst_copy


Možda će zvučati neobično, no bojenjem kose također dobivate na njenoj elastičnosti i volumenu. Sastojci koji dokazano kosi daju volumen su pšenični proteini, niacin ili vitamin B3, a pojačani unos proteina i željeza putem hrane također će pomoći bujnosti kose. Za svakodnevne prehrane trebalo bi izbaciti namirnice bogate kofeinom te one s puno šećera i štetnih masnoća. Dokazano je da ove tvari oslabljuju cijeli organizam, a samim time i rast kose, a ako vam kosa ne raste nećete postići ni njenu bujnost.

 

Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te potpunu funkcionalnost Internet stranice, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies). Analitičke kolačiće Google Analytics koristimo samo uz Vašu suglasnost.
Pročitajte više Prihvaćam Odbijam