Svatko tko voli uživati u čarobnoj aromi cimeta svakako će se obradovati kada čuje da je cimet zaista jedan vrijedan dodatak našoj prehrani. Naime, istraživanje je pokazalo kako cimet smanjuje srčana oboljenja i dijabetes za 23 posto.
Provedena studija je pronašla antioksidativna svojstva u cimetu koja se mogu boriti protiv nastanka najmodernije bolesti ovoga stoljeća. Znanstvenici iz države Ohio u Americi s Centra za zdravstvene znanosti izvršili su ispitivanja na 22 osobe koje su patile od razvitka dijabetesa. Polovici ispitanika dato je 250mg cimeta na dnevnoj bazi, a ostaloj polovici placebo. Oni koji su uzimali cimet osjećali se se mnogo bolje, povećali su obrambena svojstva organizma zbog povećanja antioksidansa i smanjili šećer u krvi.  

cimet3

"Još mnoga istraživanja će nam reći može li ova studija podržati ideju da ljudi koji imaju previše kilograma ili su gojazni mogu uz konzumiranje ekstrakta cimeta smanjiti oksidativni stres i glukozu u krvi, što se pokazalo sigurno i učinkovito." - izjavio je voditelj projekta, Richard Anderson.

cimet1

Osim što je dobar jer potiče probavu, cimet je bogat magnezijom, vlaknima, željezom i kalcijem. Jedna žličica cimeta u kombinaciji sa žlicom meda svako jutro prije doručka umanjit će bolove od artritisa u tjedan dana i eliminirati bolove u roku mjesec dana. Također, opojan i poseban miris koji cimet ima utječe na poboljšanje kognitivne memorije.

 

Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te potpunu funkcionalnost Internet stranice, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies). Analitičke kolačiće Google Analytics koristimo samo uz Vašu suglasnost.
Pročitajte više Prihvaćam Odbijam