Svatko tko voli uživati u čarobnoj aromi cimeta svakako će se obradovati kada čuje da je cimet zaista jedan vrijedan dodatak našoj prehrani. Naime, istraživanje je pokazalo kako cimet smanjuje srčana oboljenja i dijabetes za 23 posto.
Provedena studija je pronašla antioksidativna svojstva u cimetu koja se mogu boriti protiv nastanka najmodernije bolesti ovoga stoljeća. Znanstvenici iz države Ohio u Americi s Centra za zdravstvene znanosti izvršili su ispitivanja na 22 osobe koje su patile od razvitka dijabetesa. Polovici ispitanika dato je 250mg cimeta na dnevnoj bazi, a ostaloj polovici placebo. Oni koji su uzimali cimet osjećali se se mnogo bolje, povećali su obrambena svojstva organizma zbog povećanja antioksidansa i smanjili šećer u krvi.  

cimet3

"Još mnoga istraživanja će nam reći može li ova studija podržati ideju da ljudi koji imaju previše kilograma ili su gojazni mogu uz konzumiranje ekstrakta cimeta smanjiti oksidativni stres i glukozu u krvi, što se pokazalo sigurno i učinkovito." - izjavio je voditelj projekta, Richard Anderson.

cimet1

Osim što je dobar jer potiče probavu, cimet je bogat magnezijom, vlaknima, željezom i kalcijem. Jedna žličica cimeta u kombinaciji sa žlicom meda svako jutro prije doručka umanjit će bolove od artritisa u tjedan dana i eliminirati bolove u roku mjesec dana. Također, opojan i poseban miris koji cimet ima utječe na poboljšanje kognitivne memorije.

Oblačno

2°C

Zagreb

Oblačno

Vjetar: 12.87 km/h

  • 11 .12. 2018

    Rain And Snow 3°C 0°C

  • 12 .12. 2018

    Pretežno oblačno 0°C -1°C

Horoskop

Kulinarski recepti