webTV

WEB TV:Tema dana

  • WEB TV - tema dana
  • WEB TV - tema dana
  • WEB TV - tema dana
  • WEB TV - tema dana
  • WEB TV - tema dana
  • WEB TV - tema dana
  • WEB TV - tema dana
  • WEB TV - tema dana

Egipatska depilacija

 Glatka koža, bez dlačica oduvijek je predstavljala simbol ljepote i ženstvenosti i nije trend isključivo povezan s modernim vremenima i sve većom emancipacijom žena.

Naime, taj tretman uljepšavanja koristile su i žene drevnog Egipta. Za njih je tijelo bez dlačica bilo odraz ljepote, mladosti i nevinosti. A iste su se vrijednosti zadržale do danas. Stoga i nečudi što najpopularniji način uklanjanja dlačica potječe iz jedne od najstarijih civilizacija na svijetu.

"Egipatska depilacija ima veliki broj prednosti nad klasičnom depilacijom voskom. Vosak se nanosi i na dlaku i na kožu, dok se šećerna pasta kojom se radi egipatska depilacija nanosi samo na dlaku, zbog čega je takav način depiliranja manje bolan", otkrili su nam u zagrebačkom kozmetičkom salonu "Augusta-S" (www.augusta.hr).

 Šećerna pasta je 100% prirodna i bez konzervansa, te zbog toga nema nikakvih alergijskih reakcija. Napravljena je od šećera, meda i limuna.

Šećerna pasta se prije nanošenja na kožu omekšava i zagrijava isključivo u rukama kozmetičara što isključuje nastanak opeklina, a zbog niske temperature same smjese ova se depilacija preporuča osobama koje imaju problem proširenih vena i popucalih kapilara.

Također, zbog prirodnog sastava, idealna je za osobe s izrazito osjetljivom kožom. S obzirom da šećerna pasta radi i svojevrsni piling, koža nakon depilacije je izrazito glatka i meka, i nema crvenih točaka.

 Šećerna pasta na kožu se nanosi rukom u obrnutom smjeru od prirodnog rasta dlačica, a povlači se u smjeru rasta dlačica, u potpunosti ih obuhvaća i odstranjuje s korijenom.

Sve češćim izvođenjem egipatske depilacije dlačice postaju rjeđe i sporije rastu.

Više o popularnoj egipatskoj depilaciji saznajte našem video prilogu:

Objavi na Facebooku


Anketa

Koliko tekućine dnevno unesete u organizam?