Stanari grada Svetog Nikole podigli su svoje nastambe i uredili privremene domove, sve kako bi 5. i 6. prosinca od 16 do 20 sati u zagrebačkom hotelu Academia spremno ugostili Svetog Nikolu i brojne mališane. Gradskim kuloarima kruže priče kako su krampusi provjeravali tko je svojim ponašanjem tijekom godine zaslužio društvo i darivanje Svetog Nikole, a tko nije. Njihov gnjev osjetila je i glazbenica Jelena Žnidarić Zsa Zsa koja je kao mala djevojčica uvijek uspješno bježala njihovoj šibi.

Grad Sveti Nikola 1

"Odlazak iz škole u sumrak predstavljao je pravi izazov jer su ulice već bile pune krampusa koji bi lancima hvatali sve one koji tijekom godine nisu bili dobri. Kada bih sretno stigla kući nakon uspješnog bježanja krampusima, tada bi počelo pravo nestrpljenje i iščekivanje jutra koje je za mene predstavljalo neizmjerno veselje i zauvijek ostalo jedno od mojih najdražih sjećanja." - s veseljem se prisjeća Zsa Zsa.

Zaštitnik djece Sveti Nikola željno se iščekuje u svakom domu, a ništa drugačije nije niti u domu glumačkog para Gregorić Vejzović čija djeca već lašte svoje čizmice.

"Kao djevojčica uvijek bih za Svetog Nikolu dobivala sitnicu kao što su omiljeni bomboni ili čokolada ali i naravno šiba kao upozorenje kako se ne bih pokvarila u sljedećoj godini. Sada sam ja majka, a sa svojom djecom nastavila sam tradiciju darivanja omiljenih slatkiša i nekih sitnica uz šibu kao podsjetnik da treba biti vrijedan i zaslužiti poklone." - ističe glumica Bojana Gregorić Vejzović.

Grad Sveti Nikola 4

Posebno veselo bit će u Gradu Svetog Nikole gdje mališane očekuje prava zimska bajka. U 700 kvadratnih metara velikom Gradu najmlađe će dočekati upravo Sveti Nikola uz tradicionalno fotografiranje. Mališani će nakon druženja sa svojim zaštitnikom moći sudjelovati u edukativnom programu koji potiče kreativnost te kroz razne zadatke, igru i nagrade podiže svijest djece o važnosti održivosti naše planete, pravilnih prehrambenih navika i važnosti tjelesne aktivnosti od najranije dobi. Tu su i gosti iznenađenja, poznate osobe i neke od najvećih hrvatskih sportskih zvijezda koji će druženjem i zajedničkim igrama zasigurno razveseliti brojna dječja lica. Doživljaj prave bajke i čarobnog Grada Svetog Nikole upotpunit će glazbeni nastup popularnog dječjeg zbora Zagrepčanke i dečki te nastupi kazališnih izvođača, mađioničara, oslikavanja lica i brojnih ostalih veselih sadržaja!

Grad Sveti Nikola 3

Raspored događanja u Gradu svetog Nikole:
05.12.2018.
16:00 Svečano otvorenje - Zagrepčanke i dečki
16:15 Crtani film "Ledeno doba: Božić mamutskih proporcija"
16:40 Sportska darovna igraonica 
16:40 Modna revija s djecom i poznatim mamama - Miss4miss agency
17:10 Kazališna predstava "Tko može prijatelj biti" - Kazalište Lutonjica
17:50 Kulinarski show - radionica "Danas kuham Ja!"
18:30 nagrađivani Crtani film "Ježeva kuća"
18:40 nastup Svetonedeljskih Mažoretkinja
19:00 Kazališna predstava "Božićne priče" - Praktikum
20:00 sati svečano puštanje svjetlećih lampiona u zrak ispred Cascada - djeca šalju u nebo svoju želju Svetom Nikoli

06.12. 2018.
16:10 Kazališna predstava "Tko može prijatelj biti" - Kazalište Lutonjica
16:50 Sportska darovna radionica
16:50 Modna revija s djecom i poznatim mamama - Miss4miss agency
17:20 Crtani film "Božić Looney Tunesa"
18:15 nastup Svetonedeljskih Mažoretkinja
18:45 Sportska darovna radionica
19:15 Kazališna predstava "Božićne priče" - Praktikum
20:00 zatvaranje Grada Svetog Nikole - nastup "Ritam zone" - plesne skupine, viceprvaka "Supertalenta"

EDUKATIVNE I KREATIVNE RADIONICE pod vodstvom Bioliving tvrtke
ABECEDA RODITELJSTVA i NAJSRETNIJA BEBA

 

 

Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te potpunu funkcionalnost Internet stranice, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies). Analitičke kolačiće Google Analytics koristimo samo uz Vašu suglasnost.
Pročitajte više Prihvaćam Odbijam